Boottocht 2022

Als de omstandigheden omtrent het Corona virus het dan weer toelaten organiseren wij dit jaar onze traditionele boottocht. De familie van der Werf zal ons met de“Toerist VI” deze keer naar Earnewâld varen. Na de lunch is er gelegenheid voor een uurtje passagieren. Hierna vervolgen we onze vaartocht, genietend van de natuur en het Friese landschap. Zo rond de klok van 17.00 uur zullen we weer terug zijn in Sneek aan de Pampuskade.

deze boottocht voor KBO en PCOB leden wordt gevaren op dinsdag 30 augustus vertrek om 9:30 uur vanaf de Pampuskade in Sneek

Aan boord wordt u ontvangen met koffie en oranje gebak. Tussen de middag is er een lunch met soep, broodjes en koffie, thee of melk. Voor het van boord gaan wordt er nogmaals koffie /thee met wat lekkers aangeboden.

Betaling. De kosten voor leden van KBO of PCOB zijn € 29,- p.p. en voor niet leden € 32,- p.p. Betaling op Banknummer NL75 INGB 0006 4934 02 t.n.v. K B O FRYSLÂN Commissie Educatie. U hoeft zich dus niet meer op te geven via de mail, telefoon of met het invulstrookje. De betaling is de aanmelding, maar geef duidelijk aan wie er mee gaat of gaan.

Boottocht voor KBO en PCOB.
Tot nu toe was de boottocht van KBO Fryslân alleen voor KBO leden. Die mochten wel voor een meerprijs introducees meenemen. Dat kan nog steeds. Tegenwoordig zijn er al veel afdelingen die zijn samengevoegd met PCOB of er intensief mee samenwerken. Daarom is besloten bij de toegangsprijs geen onderscheid meer te maken tussen KBO en PCOB leden.

Earnewâld.

Eernewoude ligt in het hart van het nationale park “Alde Feanen” Met een oppervlakte van 4000 h.a. is het een groot en belangrijk natuurgebied met o.a. veenmos-rietlanden, blauwgraslanden en dotterbloemgraslanden. In het dorp vinden we het Kokelhûs waar vroeger vloermatten werden gevlochten en dat nu is ingericht als museum. Al met al een zeer aangenaam verpozen in een van de mooiste stukjes Fryslân.

De boot.

De Toerist VI is voor passagiers die wat minder mobiel zijn van alle gemakken voorzien. Er is een grote salon met gezellige bar en panoramisch uitzicht naar 3 kanten en een ruime boven salon voor mooie vergezichten. De dekken zijn bereikbaar met een lift en er is genoeg plek voor rollators of rolstoelen. Zowel op de beneden- als bovensalon is een aangepast toilet. Het schip is geschikt voor groepen tot 250 personen. Het schip heeft een geldig certificaat dat is uitgegeven door het ministerie van Verkeer en Waterstaat die dat verstrekt aan schepen die voldoen aan alle gestelde eisen met betrekking tot het vervoer van meer dan 12 personen. Aan boord is 1 persoon in het bezit van EHBO/ reanimatie en BHV.

Met vriendelijke groeten, KBO Fryslân Educatie commissie Anneke van Ieperen en Diet Albersen